Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.za9gorami.si , pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoji poslovanja so veljavni od 1.4.2021

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.za9gorami.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Sašo Avberšek s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno trgovino, torej kupec.

Potek naročila

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki, ki jih je kupec izbral, količine in cene. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov info@za9gorami.si , kjer mora navesti tudi številko naročila.

Vaše naročilo hranimo v naši računalniško vodeni evidenci prejetih naročil. Dosegljivi smo od ponedeljka do petka na elektronski naslov naslov info@za9gorami.si .

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.
Po oddaji naročila kupec preko elektronske pošte prejme pogodbo (račun).

Zavrnitev naročila

Podjetje si pridržuje pravico zavrnitve naročila za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V primeru, da je kupec že nakazal vso kupnino po predračunu, mu le to nakažemo v roku 24 ur.

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga. Za preklic naročila se šteje zgolj, če je bil preklic javljen na elektronski naslov info@za9gorami.si . Ob preklicu mora kupec obvezno navesti naslednje podatke:

• številka naročila,
• ime in priimek kupca,
• naslov kupca.

Cene

Vse cene na spletni strani www.za9gorami.si so v evrih (€). Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal kupcu zagotoviti ceno navedeno v trenutku naročila oziroma ponuditi ustrezno rešitev. V nasprotnem primeru si podjetje prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne kupnino.

Kuponi za popust

Ob naročilu lahko kupec vnese promocijski kupon, zaradi katerega se zniža vrednost izdelka in s tem tudi skupna vrednost naročila. Popusti in kuponi za popust se ne seštevajo in se med sabo izključujejo.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

Lastnosti izdelkov

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov saj je večina izdelkov ročno delo.

Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v petih (5) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Načini plačila

V spletni trgovini www.za9gorami.si omogočamo:

• Plačilo po predračunu oziroma nakazilo na TRR.

V primeru plačila po predračunu, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki za izvedbo nakazila. Rok plačila predračuna je tri (3) delovne dni po oddaji naročila. Naročilo bo odpremljeno v roku kateri je naveden v opisu pod izbranimi izdelki. Roki za dobavo izdelkov se lahko razlikujejo.

Dostava znotraj Slovenije

Podjetje nima sklenjene pogodbe z dostavno službo. Paket dostavi podjetje katerega izdelek ste naročili.  

Rok dobave za izdelke je naveden v opisu pod vsakim izdelkom. Rok dobave začne teči z dnem, ko je poravnana kupnina. V kolikor bo rok dostave daljši od navedenega, Vas bomo o tem obvestili v naslednjih 24-ih urah.
V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša. O tem Vas obvestimo naknadno na Vaš elektronski naslov.

Strošek dostave je brezplačen.

Osebni prevzem ni mogoč.

Dostava v tujino

Cene za različne države po Evropi se natančno izračunajo ob naročilu.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe (vračila)

Kupec lahko vrne izdelek, v kolikor ta ni bil uporabljen, v 14 dneh od prejema. Kupec v tem primeru sam krije stroške vračila artikla. Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.
Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti uporabljeno. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po prejemu blaga (v kolikor ustreza napisanemu v zgornjem odstavku) skladno z zakonom (najkasneje v 15 dneh po prejemu vrnjenega izdelka) kupcu vrnemo kupnino. Ob vračilu mora kupec posredovati ponudniku tudi račun, osebne podatke ter TRR kamor želi, da se izvrši plačilo. Ponudnik ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali kupcu zaradi pošiljanja.

Izdelkov, narejenih po meri, po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati, ravno tako ni mogoče vrniti personaliziranih izdelkov!

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke, ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri dostavnem ponudniku. O tem obvesti tudi ponudnika na elektronski naslov info@za9gorami.si .

Varstvo osebnih podatkov in varnost spletnega poslovanja

Ponudnik se obvezuje, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta www.za9gorami.si v celoti hranjeni, varovani in obdelovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, statistiko in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Osnovni podatki o ponudniku

Sašo Avberšek s.p.
Podjetniške in poslovne storitve

TRR: SI56 3500 1000 1249 660 (Bks Bank AG)
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 8410097000

E-mail: info@za9gorami.si
Telefonska številka: +386 40 931 465

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.