Sodelujemo

MINIMELLOWS

Zgodba o Minimellows izdelkih je obdana s čustvi in sega nazaj v leto 2015, ko je ustanoviteljica Ajda prvič zanosila. V spminu ji je ostala njena ninice iz otroštva, ki jo je spremljala vrsto let. Bila je njena zaveznica ter najboljša prijateljica pri spanju in s temi lepimi spomini je šla v iskanje ninice za svojega otročka.
Kljub vsem prebrskanim butikom ni našla take, ki bi vzela dih, ki bi bila narejena v EU, iz najboljših materialov in bi malčkom ponujala nekaj več. Takrat se je Ajda odločila, da mu ninico sešije kar sama. Poiskala je najboljše materiale, naredila en kup raziskav, kaj pomaga dojenčkom pri razvoju in lažjem spanju in tako je čez nekaj časa sešila prvo kravico Paulino.

Minimellows izdelki so od takrat prepotovali že lep del sveta, med drugim jih najdete v priznanem dunajskem otroškem muzeju ZOOM Kindermuseum.

Vsi Minimellows izdelki so ročno narejeni v Sloveniji, iz najboljših materialov, z ogromno ljubezni in to je kvaliteta, ki jo želimo obdržati. Saj si otročki zaslužijo le najboljše.

DOTICA

Že v otroštvu je ustanoviteljica Dotice Tjaša svoj prosti čas zelo rada preživljala v naravi.
Najraje v Goriških Brdih, kjer je z domišljijo skorajda vsak delček narave spremenila v zanimivo igračo. Po dobrem desetletju v svetu bančništva je spoznala, da to ni njen svet. Za to spoznanje smo ji vsi hvaležni saj se je takrat rodila Dotica.

Toga pravila v svetu bančništva, sestanki in birokracija so stvari, ki so jo vse bolj utesnjevale. Po eni strani si je želela vrniti k svoji otroški ustvarjalnosti, po drugi pa mladim mamicam in družinam ponuditi naravne v Sloveniji narejene izdelke, ki pobožajo telo in dušo. Ob pomoči moža Marka in sina Maksa je z Dotico uspela uresničiti svoje otroške sanje.

LIL ELPHY

Za prikupnimi izdelki Lil Elphy stojijo mamica Mojca, ati Klemen in mali cepetavček Žak.
Mojca na vprašanje kako je prišla na idejo o malem družinskem podjetju, odgovarja da še sama ne ve. Prišel je čas, ko se je začasno poslovila od svoje službe in pričela z porodniškim dopustom. Dnevi so minevali in z partnerjem sta pričela z urejanjem otroške sobice z detajli.

Sama si je želela imeti to obposteljno obrobo v obliki kitke, saj se ji je zdela dekorativno zelo lepa in imela je svoj namen, da ščiti otroka pred udarci. Ni lepšega, kot pripravljat sobico svojemu sončku. Se strinjate?
Zato je želela tej sobici dodati še piko na i ter sama narediti to obrobo. Mojca ni prej še nikoli šivala ampak je imela dobrega inštruktorja – svojo mamo! Nad končnim izdelkom je bila nadvse navdušena še bolj pa partner Klemen, ki ji je vzpodbudno dejal da je zgrešila poklic.

Tako je nastalo eno veliko veselje do šivanja in v tistem trenutku je čutila, da želi te svoje izdelke ponuditi tudi drugim mamicam in tako osrečiti vas in vaše sončke.

IZBERI TRENUTEK

Starša 2 malih nadobudnežev katerih vsakdanjik je obarvan predvsem z otroškimi nasmehi, tako doma kot tudi v službi, in ne mine brez športnih aktivnosti.

Pravita, da si dneva brez otroškega veselja in športa  niti predstavljati ne znata.
Že skozi celotno življenje ju spremlja delo z otroki, saj sta po izobrazbi pedagoška delavca. Skupaj v njunem kraju vodita otroke in odrasle skozi športne dejavnosti in prireditve. Športni utrinek je njun drugi dom, v katerem pišeta zgodbo že 5 let.

V današnjem času je urnik polno natrpan, zato sta se velikokrat znašla v situaciji, ko nista imela več idej, kaj početi z otrokom v popoldanskem času, ko pride domov. In zaradi pomanjkanja časa pri načrtovanju aktivnosti sta se odločila, da pripravita priročne in enostavno izvedljive ideje zbrane po različnih sklopih v škatlicah za vse vas katerim kdaj pa kdaj zmanjka idej.

NELIPOT

Ustanoviteljica Tina je mnenja da se prijaznost do okolja začne pri nas samih. Tina je razmišljala prav o tem, ko se je v njeni domači kuhinji leta 2014 začela oblikovati linija naravne kozmetike. Nastale so 3 različice dezodoranta v obliki kreme ter blagovna znamka Nelipot, ki v prevodu pomeni nekoga, ki hodi bos. Tina je pogumno stopila na samostojno podjetniško pot in znamka Nelipot je zdaj bogatejša za široko linijo naravne kozmetike.

URŠA DROFENIK

Priznana in izjemna slovenska modna oblikovalka Urša Drofenik je postala s svojimi kreacijami vse bolj priljubljena tudi na globalni ravni.

V Sloveniji in sosednjih državah spada med najbolj iskane oblikovalce, po katerih povprašujejo številne slavne osebnosti in ljudje na vodilnih položajih.

Sama pravi, da ima nadvse rada risanke, fantazijske filme in obožuje vse kar je pravljično.
Idejo in navdih za začetek Zverinice in Zvezdice je našla v njeni trinogi psički. Izdelki so skrbno načrtovani in zašiti kakor je tudi pripoved srčno in skrbno zapisana, da bo malčke popeljala v čudovit pravljični svet.

POLONA KVAČKA

Polona ustvarja pod imenom Polona kvačka. Polona je Gorenjka, ki se je zaljubila in preselila na Primorsko. Kvačkati začela že pri sedmih letih, ko sta jo kvačkanja, pletenja, klekljanja in druga ročna dela učili mami in mama. Potem pa je na kvačkanje za nekaj časa malo pozabila. Na kvačkanje jo je spet spomnil njen sin, ko mu je ob rojstvu želela dati nekaj posebnega. Nakvačkala mu je dekico za v voziček. Začela raziskovati in ugotovila, da lahko kvačka tudi igračke. Tako je sinek redno prejemal nove in nove igračke. Kmalu so za kvačkanje izvedeli tudi prijatelji in znanci in tako se je hobi spremenil v poslovno pot. Kvačka različne izdelke, od živalic do košaric. Vsak izdelek je kvačkan po naročilu, je ročno delo in unikat. Polons se res potrudi, da izpolni vsako željo stranke. Vsakemu izdelku se posebej posveti in se za vsakega maksimalno potrudi, pri tem pa uporablja kvalitetne materiale. Še vedno pa najraje kvačka za svojega sina, ki vsak izdelek, preden gre k novemu lastniku, tudi strokovno preveri in pocrklja.

MUNXI

Začetek Anjine zgodbe sega v leto 2017, ko je rodila deklico v 24. tednu. V tistem času so bili veliko v stikih s fizioterapevti in drugimi zdravniki. Naučili so ju pravilnega rokovanja z dojenčkom in tudi pomena podlaganja med spanjem. Ker izdelka, ki bi Anji takrat omogočil enostavnega in pravilnega podlaganja novorojenčka ni zasledila nikjer v prodaji, se je odločila, da ga izdela sama.
Njen lasten izdelek je želela ponuditi širši javnosti. Pod svojo lastno slovensko znamko Münxi izdeluje prve in edine blazinice narejene z nasveti fizioterapevtov, ki so namenjene vsem novorojenčkom (ne le nedonošenčkom) za spanje na boku. Anjo nadvse veseli, da je blazinice Münxi širša javnost dobro sprejela in da se zaveda pravilnega podlaganja svojih najmlajših. Kot mamica rada spremlja trende otroških izdelkov, katere je prav tako vključila v svojo ponudbo. Zadovoljne stranke so njeno največje zadovoljstvo, zato ji vsako oddano naročilo pomeni zelo veliko.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.